Βετεράνο της κυβέρνησης Ομπάμα εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο οι Δημοκρατικοί

Το πρώην υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Ομπάμα Τομ Περέζ εξέλεξε ως νέο πρόεδρό του το Δημοκρατικό Κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Περέζ καλείται τώρα να ενώσει τους Δημοκρατικούς μετά τις βαθιές διαιρέσεις που προκάλεσε η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και στον αριστερό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Η διαίρεση ήταν φανερή και στην εκλογή του νέου προέδρου. Ο κ. Περέζ, που εκπροσωπεί την πιο παραδοσιακή πτέρυγα, επικράτησε στο δεύτερο γύρο σε βάρος του βουλευτή Κιθ Έλισον, ο οποίος είναι σύμμαχος του κ. Σάντερς και πρεσβεύει την πιο προοδευτική πλευρά του κόμματος.

Σε ένα σινιάλο πως το πρώτο μέλημα είναι η ενότητα της παράταξης, ο κ. Περέζ διόρισε αμέσως τον κ. Έλισον στη θέση του αντιπροέδρου, τονίζοντας πως το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο κ. Έλισον, τονίζοντας πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να βγούμε από αυτή την αίθουσα διαιρεμένοι». «Εάν ήλθατε εδώ υποστηρίζοντας εμένα […] σας ζητώ να δώσετε ό,τι μπορείτε για να υποστηρίξετε τον πρόεδρο Περέζ», είπε.

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του προέδρου Τραμπ
, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Περέζ για τη νίκη του λέγοντας πως είναι χαρούμενος για αυτόν αλλά και για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα – υπονοώντας πως πρόκειται για έναν αδύναμο αντίπαλο.



Ο κ. Περέζ είναι ο πρώτος λατίνος που αναλαμβάνει την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ ο κ. Έλισον είναι ο πρώτος μουσουλμάνος που έχει εκλεγεί στο Κογκρέσο.
Πηγή: skai.gr