Σεισμική δόνηση 5 βαθμών στην Τουρκία (upd2)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών σημειώθηκε στις 3.48 μμ στην Τουρκία  και έγινε ιδιαιτερα αισθητός στη Λέσβο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, και καταγράφεται στα 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Λέσβου.

Σημειώνεται ότι η περιοχή παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα. Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από πέντε βαθμούς την τελευταία εβδομάδα και πάντα με το ίδιο επίκεντρο. 

«Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον» δήλωσε ο Διευθυντης Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γερασιμος Χουλιάρας.

Δεν είναι ανησυχητικοί οι 31 μετασεισμοί που ακολούθησαν τη σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Νίκος Ζούρος.

Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού


«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 15:48 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 273Χλμ ΒΑ της Αθήνας.Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60Χλμ ΒΔ της Μυτιλήνης».

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ