Τέσσερις συλλήψεις για σχεδιαζόμενη επίθεση καμικάζι στο Παρίσι

Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους κι ένα 16χρονο κορίτσι, συνελήφθησαν στη Γαλλία με την υποψία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν περίπου 70 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης TATP και άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή βομβών.

Μάλιστα, η 16χρονη κοπέλα φέρεται να είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που είχε γυριστεί πριν λίγες ημέρες.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην πόλη Μονπελιέ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όμως πιστεύεται ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην τουρκική ζώνη της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο έδαφός της την τελευταία διετία. Τα χτυπήματα στο Παρίσι και τη Νίκαια έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 230 ανθρώπους.

Οι γαλλικές Αρχές βρίσκονται επιφυλακή για να αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση πριν τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου-Μαΐου.
Πηγή: skai.gr