Γερμανία - Δημοσκόπηση: Ολική ανατροπή; – Πρώτο, για πρώτη φορά, το SPD!

Οριακό προβάδισμα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, παίρνουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έναντι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Γερμανία, με τον Μάρτιν Σουλτς να δίνει νέα δυναμική στο κόμμα ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το απόγευμα το SPD του Μάρτιν Σουλτς προηγείται με 31%, ενώ το CDU της Άνγκελα Μέρκελ λαμβάνει 30%. Τρίτο αναδεικνύεται, με 12%, το ξενοφοβικό ΑfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία)

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild. Ας σημειωθεί ότι το CDU/CSU (Χριστιανοκοινωνιστές) προηγούνταν σταθερά του SPD στις εκλογές και τις σφυγμομετρήσεις. Τελευταία φορά που οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν εκλογική αναμέτρηση ήταν το 2002 επί Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε περίτπωση νίκης των Σοσιαλδημοκρατών, που θεωρούνταν το αουτσάιντερ, θα πρόκειται για ολική αναπτροπή για τα γερμανικά δεδομένα. 

Στο μεταξύ CDU και CSU συμφώνησαν και τυπικά να προτείνουν ως υποψήφια για την καγκελαρία την Άγγελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών, παρά τις διαφωνίες τους για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης,

Πηγή: skai.gr