Ο Μεξικανός πρόεδρος ματαίωσε τη συνάντησή του με τον Τραμπ

Την απόφαση να ματαιώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ο Μεξικανός ομόλογός του Ενρίκε Πένα Νιέτο.

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση εργασίας που προγραμματιζόταν για την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά Πένια Νιέτο σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Το Μεξικό επαναλαμβάνει ότι έχει τη βούληση να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να επιτευχθούν συμφωνίες που ωφελούν και τα δύο έθνη», πρόσθεσε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε τον Νιέτο να ματαιώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ, αν είναι απρόθυμος να καταβάλει τα χρήματα για το τείχος στα αμερικανομεξικανικά σύνορα. 

Ο Νιέτο, ο οποίος προσπαθούσε να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τον Τραμπ, καθώς τον είχε συναντήσει στην περίοδο των αμερικανικών εκλογών με συνέπεια να δεχθεί έντονη κριτική στη χώρα του, φαίνεται ότι πήρε την απόφαση αυτή μετά τα νέα μηνύματα του Τραμπ στο Twitter. 

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα
ο Ενρίκε Πένα Νιέτο απαίτησε σεβασμό για τη χώρα του και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει για οποιοδήποτε τείχος», παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι εν τέλει θα υποχρεώσει το Μεξικό να επωμιστεί το κόστος της κατασκευής.

Πηγή: skai.gr