Σύγχρονες Λυσιστράτες: Κενυάτισσα πολιτικός καλεί τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ

Κενυάτισσα πολιτικός παρακινεί τις γυναίκες της χώρας να απέχουν από το σεξ ώστε να πείσουν τους άνδρες τους να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογές του Αυγούστου.

Η Μίσι Μπόκο, αντιπολιτευόμενη βουλευτής από τη Μομπάσα, λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική που μπορούν να ακολουθήσουν οι γυναίκες ώστε να παρακινήσουν τους άνδρες τους να σπεύσουν να αποκτήσουν το εκλογικό δελτίο πριν τις 17 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία.

«Γυναίκες, αυτή τη στρατηγική να αναπτύξετε, είναι η καλύτερη» λέει στις ομιλίες της η Κενυάτισσα πολιτικός τονίζοντας πως το σεξ αποτελεί όπλο στα χέρια των γυναικών και μπορεί κάλλιστα να δώσει το κίνητρο στους άνδρες να εγγραφούν στη διαδικασία που ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.  

Η ίδια ανέφερε πως ο άνδρας της δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το μέτρο που προτείνει καθώς έχει ήδη εγγραφεί στη διαδικασία.

Τα καλέσματα προς τις γυναίκες για αποχή από το σεξ είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Κένυα. Το 2009 γυναίκες ακτιβίστριες ξεκίνησαν αποχή από το σεξ διάρκειας μιας εβδομάδας προκειμένου να πείσουν τον Πρόεδρο Μουάι Κιμπάκι και τον Πρωθυπουργό της χώρας Ράιλα Οντίγκα καθώς και τους συμμάχους τους να συμφιλιωθούν.
Πηγή: skai.gr