Τουρκία: Το Ιράν να πιέσει για να σταματήσουν οι παραβιάσεις της συριακής εκεχειρίας

Το Ιράν πρέπει να ασκήσει πίεση στις σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να σταματήσουν να παραβιάζουν την εκεχειρία δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu, προειδοποιώντας ότι οι συνεχείς παραβιάσεις θέτουν σε κίνδυνο τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες.

Η Τουρκία εργάζεται με τη Ρωσία για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον όσων παραβιάζουν τη συμφωνία για την εκεχειρία συμπλήρωσε ο τούρκος υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση έχει τηρήσει το λόγο της, όμως η κυβερνητική πλευρά είναι αυτή που παραβιάζει την εκεχειρία.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία και η Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον πόλεμο στη Συρία, όμως μεσολάβησαν για την κήρυξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας στη χώρα, ενώ αναμένεται να διαξεχθούν και ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Αστάνα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τέλος ότι στις 9 και 10 Ιανουαρίου Ρώσοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν την Τουρκία για να συζητήσουν το πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία που θα διεξαχθούν στο Καζακστάν. 


Πηγή: skai.gr