Θύελλα αντιδράσεων για την «οδό του Brexit» στη Γαλλία

Μια μικρή γωνιά της Γαλλίας θα αποτίσει φόρο τιμής στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο δήμος της πόλης Beaucaire θα μετονομάσει έναν δρόμο σε "Rue du Brexit" (οδός του Brexit). Οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πόλη– η οποία βρίσκεται στο γαλλικό νότο, κοντά στη Μασσαλία όπου το Εθνικό Μετώπο (FN) διατηρεί υψηλά ποσοτά – υπερψήφισαν την πρόταση με πλειοψηφία 23 «ναι» έναντι εννέα «όχι».

Την ονομασία πρότεινε ο Julien Sanchez, μέλος του FN, ώστε "να αποτίσουμε φόρο τιμής στην επιλογή του βρετανικού λαού’’ μετά το δημοψήφισμα.

Μάλιστα, ο δρόμος θα βρίσκεται κοντά στην οδό Ρομπέρ Σουμάν και τη λεωφόρο Ζαν Μονέ – οι οποίοι ήταν οι πρωτεργάτες της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης!

Το Εθνικό Μέτωπο θέλει να δει τη Γαλλία να αποχωρεί από την ΕΕ, με την ηγέτιδα του κόμματος Μαρίν Λεπέν να αναμένεται να περάσει το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017, όπου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα χάσει από τον συντηρητικό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, και θεωρήθηκε προκλητική, με τον Sanchez να απαντά «δεν λέγεται οδός Πολ Ποτ (ο αιμοσταγής δικτάτορας της Καμπότζης) ή Κλάους Μπάρμπι (ο αιμοσταγής ναζιστής). Εμείς απλώς επιλέξαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν κυρίαρχο λαό και σε ηγέτες που έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους" δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Πηγή: skai.gr