ΠΓΔΜ εκλογές: Μικρή η διαφορά Γκρουέφσκι και Ζάεφ

Μικρή διαφορά στις ψήφους στις εκλογές της ΠΓΔΜ σημείωσαν το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE και το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) στην ΠΓΔΜ.

Οι εκλογές στα Σκόπια στόχευαν να θέσουν τέλος σε μια διετή κρίση που προκάλεσε την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με τα πρώιμα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή εκλογών αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το κεντροδεξιό VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι κέρδισε 37,96% των ψήφων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες SDSM, του Ζόραν Ζάεφ κέρδισαν 36,65% των ψήφων, σύμφωνα με στοιχεία που ανάρτησε η επιτροπή στον ιστότοπό της.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στην καταμέτρηση του 98% σχεδόν των συνολικών ψήφων ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το εκλογικό παρατηρητήριο Association Most, η διαφορά είναι πολύ μικρή για να επιτρέψει τον υπολογισμό του αριθμού των βουλευτών κάθε κόμματος, σύμφωνα με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Το κόμμα του Ζάεφ γιόρτασε την Κυριακή τη νίκη του, όπως είπε, στις μεγαλύτερες πόλεις, ενώ ο Γκρουέφσκι είπε ότι το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές.

Πηγή: skai.gr