Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης σε οίκο ευγηρίας μοναχών στη Γαλλία

Συνελήφθη στη Γαλλία ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης σε οίκο ευγηρίας καθολικών μοναχών κοντά στο Μονπελιέ, που κατέληξε στη δολοφονία μίας γυναίκας.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για έναν 47χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος παλαιότερα είχε υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστής στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ πριν από «πολύ καιρό» είχε εργαστεί στον οίκο ευγηρίας.

Το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και ζούσε κάνοντας διάφορες μικροδουλειές, κυρίως όμως επισκεύαζε ποδήλατα.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και πολύωρο ανθρωποκυνηγητό που άρχισε από το βράδυ της Πέμπτης.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά, όμως νωρίτερα ο αρμόδιος εισαγγελέας δήλωσε ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Το θύμα ήταν μία εργαζόμενη στο γηροκομείο. Ο δράστης την έδεσε προτού τη χτυπήσει πολλές φορές με μαχαίρι. Ωστόσο, δεν πείραξε κανέναν από τους ηλικιωμένους πρώην μοναχούς ή ιεραπόστολους που διέμεναν στο ίδρυμα.

Οι ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ανάπηροι, δεν αντιλήφθηκαν καθόλου την επίθεση και «ξύπνησαν όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος του Μονπελιέ, Πιερ-Μαρί Καρέ. 


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο