Τσελίκ: Η Αυστρία προωθεί ακραία ρατσιστικό λόγο κατά της Τουρκίας

Επίθεση στον αυστριακό καγκελάριο Κρίστιαν Κερν, τον οποίο κατηγόρησε ότι προωθεί ένα «ακραίο δεξιό και ρατσιστικό» αίσθημα κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Με μηνύματά του στο Twitter, ο κ. Τσελίκ κατήγγειλε ότι ο αυστριακός καγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών του, Σεμπάστιαν Κουρτς, έχουν υιοθετήσει πιο ακραία γλώσσα απέναντι στην Τουρκία ακόμα και από ακροδεξιές παρατάξεις.

Υπό τη σκιά της επιδείνωσης στις σχέσεις ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Άγκυρα, ο τούρκος υπουργός απέδωσε την στάση της Βιέννης στην προσπάθεια των παραδοσιακών κομμάτων να ανακτήσουν έδαφος που έχουν χάσει από την ακροδεξιά.

Προσέθεσε όμως δηκτικά ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί και τα κόμματα που έχουν υιοθετήσει ακραίο αντι-τουρκικό λόγο προκειμένου να ανταγωνιστούν την ακροδεξιά έχουν εν τέλει ηττηθεί ή αποδυναμωθεί στις κάλπες, θρέφοντας δυνάμεις που απειλούν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όσοι παράγουν αντι-τουρική και ισλαμοφοβική πολιτική προκειμένου να ανταγωνιστούν την άκρα δεξιά […] κάνουν την άκρα δεξιά και τον ρατσισμό ισχυρότερα».
Πηγή: skai.gr