Τουλάχιστον 60 νεκροί από βομβαρδισμό φυλακής στην Υεμένη

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν στην Υεμένη όταν αεροσκάφη του σαουδαραβικού στρατιωτικού συνασπισμού βομβάρδισαν μία φυλακή, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και dpa.

Ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι το κτήριο που έπληξε χρησιμοποιούνταν από τις δυνάμεις των ανταρτών Χούθι, όμως τοπική ιατρική πηγή δήλωσε στο dpa ότι όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι η φυλακή όντως αποτελεί μέρος ενός συμπλέγματος κτηρίων ασφαλείας, αλλά την ώρα του βομβαρδισμού ήταν παρόντες μόνο οι τρόφιμοι και οι φύλακες.

Η σουνιτική Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της επενέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την επικράτηση των σιιτών Χούθι, τους οποίους αντιλαμβάνονται ως βραχίονα του Ιράν.

Οι σαουδαραβικές επιδρομές έχουν σε πολλές περιπτώσεις προκαλέσει καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενώ στόχος έχουν υπάρξει και νοσοκομεία που υποστηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Η συμμαχία υπό το Ριάντ αντιτείνει ότι οι Χούθι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ζώνες αμάχων για τις εγκαταστάσεις τους.
Πηγή: skai.gr