Β. Καρολίνα: Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - 14 οι νεκροί

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα, με τις αρχές να πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν λόγω του τυφώνα «Μάθιου» απειλούν μεγάλο τμήμα της πολιτείας. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι στην Β. Καρολίνα.

Ο κυβερνήτης Πατ Μακρόρι προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνες» συνθήκες τις επόμενες ημέρες στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Καρολίνα, όπου η στάθμη πολλών ποταμών έχει ήδη ξεπεράσει ή κοντεύει να υπερβεί κάθε ιστορικό ρεκόρ.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί σε καταφύγια, περίπου 1.200 στην περιοχή Λάμπερτον που έχει πληγεί πολύ, καθώς ο ποταμός Λάμπερ υπερχείλισε με τη στάθμη του να ξεπερνά κατά 1,2 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ του 2004 μετά τον τυφώνα Φράνσις.

Χείμαρροι κατέκλυσαν την πόλη των 21.000 κατοίκων με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν, τα λασπόνερα να φθάσουν έως τις στέγες των σπιτιών και οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους, καθώς ένα τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95 ήταν απροσπέλαστο εξαιτίας των πλημμυρών.

Πηγή: skai.gr