Οι ΗΠΑ εξετάζουν στρατιωτικές και διπλωματικές λύσεις για τη Συρία

Ακόμα και μονομερείς ενέργειες που περιλαμβάνουν στρατιωτικές, διπλωματικές και οικονομικές λύσεις εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η δήλωση του κ. Τόνερ έρχεται μία ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θέτει τέλος στις επαφές με τη Ρωσία για την επίτευξη εκεχειρίας στον συριακό εμφύλιο, μετά και την κατάρρευση της τελευταίας προσπάθειας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τόνερ σημείωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν μία «σειρά επιλογών», είτε ενεργώντας μόνες τους είτε σε συνεργασία με άλλες χώρες. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη ναυτική βάση της στην Ταρτούς της Συρίας, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.

Παρά τη διακοπή των διμερών επαφών για την επίτευξη εκεχειρίας, Ουάσιγκτον και Μόσχα δεν έχουν διακόψει την επικοινωνία τους για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα ανάμεσα στα πολεμικά αεροσκάφη τους που επιχειρούν στη Συρία.
Πηγή: skai.gr