Απέφυγε ερωτήσεις για πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών για το κατά πόσο επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ενιαία αγορά μετά από την έξοδο από την Ε.Ε.

Όπως είπε η κ. Μέι, δεν πρόκειται να κάνει διαρκή σχολιασμό των προετοιμασιών και των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Το θέμα της ισορροπίας μεταξύ πρόσβασης στην ενιαία αγορά και περιορισμών στην κοινοτική μετανάστευση μετά από το Brexit διχάζει τον βρετανικό πολιτικό κόσμο, ακόμα και το υπουργικό συμβούλιο, και αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο ως προς τον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων με ερωτήσεις προς την πρωθυπουργό, η κ. Μέι είπε ότι θέλει την επιβολή ελέγχων στη μετακίνηση πολιτών από την Ε.Ε. προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη «σωστή» συμφωνία για το εμπόριο.

Ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα αποκαλύψει πρόωρα τα χαρτιά της, ούτε θα σχολιάζει την παραμικρή εξέλιξη στην πορεία προς το Brexit.

Οι ερωτήσεις των βουλευτών ακολούθησαν τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ότι η παραμονή στην ενιαία αγορά είναι μάλλον «απίθανη» από τη στιγμή που προϋποθέτει «εκχώρηση» του ελέγχου των εθνικών συνόρων.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σχολίασε ότι ο κ. Ντέιβις διατύπωνε προσωπική άποψη.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο