Βέλγιο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Σαρλερουά

Την ευθύνη της χθεσινής επίθεσης κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά του Βελγίου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τζιχαντιστικό δίκτυο Αmaq News. 

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αναγνωρίστηκε σήμερα και σύμφωνα με του εισαγγελείς πρόκειται για έναν 33χρονο Αλγερινό, κάτοικο Βελγίου από το 2012, με ποινικό φάκελο.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα», ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. «Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση», τόνισαν.

Επιπλέον, η βελγική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, και ότι δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.


Πηγή: skai.gr