Αξίζουμε Νόμπελ Οικονομικών λέει η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής

Η πρώην κυβέρνηση της Αργεντινής αξίζει Βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά για το πώς καθοδήγησε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής, δήλωσε η πρώην πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντεθ ντε Κίρχνερ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, τη στιγμή που βρίσκεται υπό έρευνα για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς, η κ. Κίρχνερ επέκρινε τον διάδοχό της Μαουρίσιο Μάκρι για τις οικονομικές εξελίξεις, την επιδείνωση της ύφεσης και την αύξηση του πληθωρισμού.

«Αντί να βάζουν τα δικαστήρια να μας κυνηγούν, θα έπρεπε να μας δώσουν Βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά [...] Κληρονομήσαμε μία χρεοκοπημένη χώρα και την αφήσαμε χωρίς χρέος», είπε η πρώην ηγέτιδα, που προήδρευσε από το 2007 έως το 2015, με τη θητεία της να σημαδεύεται από την μη πληρωμή του δημόσιου χρέους σε ιδιώτες πιστωτές.

Η πρώην πρόεδρος αρνήθηκε γενικότερα ότι η κυβέρνησή της φέρει ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στις σημερινές Αρχές.

Η κυβέρνηση Κίρχνερ υποστηρίζει ότι κατά τα οκτώ χρόνια της στην εξουσία το ΑΕΠ αυξανόταν κατά μέσο όρο κατά 3,4% ετησίως, αν και το ΔΝΤ έχει επιβάλει κυρώσεις στο Μπουένος Άιρες για χειραγώγηση μακροοικονομικών στοιχείων.

Η κυβέρνηση Μάκρι αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία της εποχής Κίρχνερ, σε μέση ανάπτυξη 2%.
Πηγή: skai.gr