Συνελήφθη ο υπασπιστής του Ερντογάν και ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας

Συνελήφθη για εμπλοκή στο πραξικόπημα ο υπασπιστής του Ερντογάν, συνταγματάρχης Αλί Γιακιτσί όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Επιπλέον, οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους και ανακρίνουν τον πρώην διοικητή της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, τον στρατηγό Ακίν Οζτούρκ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, σε συνάρτηση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, κρατείται και ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σημειώνεται ότι συνολικά στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων και του δικαστικού σώματος.
έχουν γίνει 6.000 συλλήψεις. 

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός επανέλαβε τις αεροπορικές επιχειρήσεις του κατά του ΙΚ από την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

«Οι επιχειρήσεις του συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επαναλήφθηκαν σε όλες τις βάσεις στην Τουρκία», μετά το άνοιγμα του τουρκικού εναέριου χώρου στα στρατιωτικά αεροσκάφη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ