Βρέθηκε το 8 μηνών μωράκι που είχε χαθεί στην τρομοκρατική επίθεση της Νίκαιας

Σώο βρέθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας ένα βρέφος οκτώ μηνών που είχε χαθεί από τους γονείς του κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης.

Το αγοράκι βρέθηκε χάρη στην τεράστια κινητοποίηση απλών πολιτών μετά από έκκληση για βοήθεια που έγινε μέσω Facebook, από μία κοπέλα που αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια.

Χιλιάδες άνθρωποι μοιράστηκαν την αρχική ανάρτηση για το αγνοούμενο παιδάκι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μία γυναίκα είχε βρει το βρέφος στον απόηχο του μακελειού και το φιλοξένησε στο σπίτι της. Στη συνέχεια είδε τις φωτογραφίες του μωρού στο Facebook.

Στη συνέχεια η ανάρτηση ανανεώθηκε και αναφέρει: «Βρέθηκε!!!! Ευχαριστώ Facebook και σε όλους αυτούς που μας βοήθησαν και έστειλαν μηνύματα υποστήριξης».

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα στη Νίκαια, όπου ο δράστης οδήγησε φορτηγό 19 τόνων πάνω στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην παραθαλάσσια διαδρομή της πόλης για παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα προς τιμήν της εθνικής εορτής για την Ημέρα της Βαστίλης.

Ο δράστης φέρεται να είναι 31 ετών, κάτοικος Γαλλίας με καταγωγή από την Τυνησία. Ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τον κατονομάζουν ως Μοχάμεντ Λαχουαλέι Μπουχλέλ. Ήταν γνωστός στην Αστυνομία για εγκληματική δράση, όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν είχε κινήσει την προσοχή των αντιτρομοκρατικών Αρχών για εξτρεμισμό.
Πηγή: skai.gr