Άσαντ: Με τον Πούτιν δεν έχουμε συζητήσει για την παραίτησή μου από την εξουσία

«Παρά τις πιέσεις από την Ουάσινγκτον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μου έχει ζητήσει ποτέ να εγκαταλείψω την εξουσία της Συρίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα Πέμπτη.

«Ποτέ δεν έχει πει ούτε μία λέξη σε σχέση με αυτό» δήλωσε ο Άσαντ στο NBC News, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν ή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχουν μιλήσει μαζί του για την πολιτική μετάβαση στη Συρία στην οποία από το 2011 μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο Άσαντ είπε επίσης ότι δεν έχει καμία ανησυχία σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση Πούτιν – Κέρι και αυτό γιατί όπως τόνισε «Η ρωσική πολιτική δεν είναι ευκαιριακή αλλά βασίζεται στις αξίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει συμμαχία με τον Άσαντ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι με το μέρος των ανταρτών που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Άσαντ και του ζητούν να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Κέρι καταφτάνει σήμερα Πέμπτη στη Μόσχα επιδιώκοντας μεγαλύτερη συνεργασία με τη χώρα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Πολλοί όμως είναι αυτοί στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι Ουάσινγκτον και Μόσχα έχουν διαμετρικά αντίθετους στόχους στη Συρία.
Πηγή: skai.gr