Κιμ: Μια εκτόξευση αρκεί για να πλήξουμε τις βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό

«Τώρα πια μπορούμε να απειλήσουμε άμεσα τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό» λέει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, χαιρετίζοντας την επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που εκτόξευσε η χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαιρέτισε τη χθεσινή εκτόξευση η οποία όπως είπε ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα πυρηνικής επίθεσης της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.  

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε αργά το βράδυ της Τετάρτης για να εξετάσει πως θα απαντήσει στη νέα αυτή πρόκληση της Βόρειας Κορέας. 

Ο βαλλιστικός πύραυλος τύπου Musudan μπορεί θεωρητικά να φτάσει σε απόσταση μεταξύ 2.500 και 4000 χιλιομέτρων (1.550 έως 2.500 μίλια). Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση λοιπόν η Βόρεια Κορέα με μια της εκτόξευση μπορεί να φτάσει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Γκουάμ.

Μετά από μια σειρά ανεπιτυχών προσπαθειών τους τελευταίους μήνες, η Βόρεια Κορέα χθες Τετάρτη δοκίμασε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan, ο ένας εκ των οποίων έπεσε περίπου 400 χιλιόμετρα μέσα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

To υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ,
ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι από τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και στη συνέχεια έπεσαν εκεί. 

Πηγή: skai.gr