Στηρίζει το Brexit η βασίλισσα Ελισάβετ;

Ένα δείπνο με φίλους και μία προσωπική ερώτηση της βασίλισσας της Αγγλίας φαίνεται πως δημιούργησε «θέμα» από το πουθενά, με τα tabloids της Μεγάλης Βρετανίας να κυκλοφορούν με πηχυαίους τίτλους για στήριξη του Brexit από τη βασιλική οικογένεια. 

Όλα ξεκίνησαν από μία τοποθέτηση του βιογράφου της βασίλισσας Ελισάβετ, Robert Lacey, ο οποίος έγραψε σε έναν ιστότοπο με τον οποίο συνεργάζεται (σ.σ Daily Beast) πως η βασίλισσα πρόσφατα σε δείπνο μεταξύ φίλων και συνεργατών έκανε την εξής ερώτηση «δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να παραμείνει η Αγγλία στην Ευρώπη». Ο Robert Lacey σημειώνει στο κείμενό του πως η βασίλισσα κάθε άλλο παρά με πολιτική χροιά τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά καθώς συνηθίζει έθεσε ένα κεντρικό θέμα προς προβληματισμό και συζήτηση ανάμεσα σε φίλους.

Αυτό φαίνεται πως δεν πτόησε τα σκανδαλοθηρικά μέσα της Μεγάλης Βρετανίας τα οποία έσπευσαν να τονίσουν πως το παλάτι τάσσεται υπέρ ενός Brexit. Ήταν μάλιστα τέτοιος ο αντίκτυπος των δημοσιευμάτων ώστε το παλάτι να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η βασίλισσα για 64 χρόνια έχει υπάρξει υπέρ πολιτικό πρόσωπο. Δεν τοποθετείται πολιτικά για κανένα ζήτημα και δεν το έχει πράξει ούτε και για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε κανένα δημοσίευμα».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης