Ρέντσι προς Βρετανούς: To Brexit μπορεί και να σημαίνει «το τέλος του κόσμου» για εσάς

«Παθιασμένη έκκληση» προς το λαό της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας αλλά και της Ευρώπης συνολικά.

«Μην κάνετε τη λάθος επιλογή, ψηφίστε να παραμείνετε στην Ευρωζώνη» τόνισε ενώ πρόσθεσε παράλληλα «Μην το κάνετε για εμάς αλλά κάντε το για τους ίδιους σας τους εαυτούς. Για την υπεράσπιση της ιστορίας του έθνους σας αλλά και για να συνεχίσετε να έχετε ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα της καινοτομίας που όλοι ζηλεύουν και θαυμάζουν παράλληλα».

«Μια ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ θα ήταν καταστροφή, μπορεί ακόμα και να σηματοδοτούσε το τέλος του κόσμου για εσάς στην Βρετανία» είπε ο Ρέντσι σε κείμενο γνώμης που φιλοξενήθηκε στη σημερινή Guardian.

Εάν νικήσει το Brexit σε αυτό το δημοψήφισμα η Βρετανία θα γίνει ένα «μικρό και απομονωμένο κράτος» και θα καταρρίψει «κάθε λογικό επιχείρημα» αυτών που τάσσονται υπέρ του να φύγει η χώρα από την ΕΕ προειδοποίησε ο κ Ρέντσι. 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επίσης είπε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα εργαλείο στα χέρια μας προκειμένου να μετατρέπουμε τις κοινές μας αδυναμίες σε προτερήματα».

Υπενθύμισε επίσης στους Βρετανούς τις προκλήσεις τεραστίων διαστάσεων με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη στο σύνολό της, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τα οικονομικά θέματα, οι ολοένα αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, η μεταναστευτική κρίση, οι τρομοκρατικές απειλές καθώς και το κύμα των λαϊκίστικων πολιτικών.
 

Πηγή: skai.gr