Αυτό είναι το ζευγάρι που σκότωσε ο τζιχαντιστής - «Έπεσαν θύματα βαρβαρότητας»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τρίτη φωτογραφίες του άτυχου αστυνόμου και της συντρόφου του, επίσης αστυνομικού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα.

Ο 25χρονος τζιχαντιστής εισέβαλε στο σπίτι του Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και της συντρόφου του Τζέσικα Σνάιντερ, τους κράτησε ομήρους και στη συνέχεια του εκτέλεσε μπροστά στα μάτια του τρίχρονου παιδιού τους, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των γαλλικών ειδικών δυνάμεων. Οι γαλλικές αρχές επενέβησαν όταν ο Αμπάλα άρχισε να αναρωτιέται φωναχτά «τώρα τι θα κάνω με το παιδί;». Το παιδάκι βρίσκεται είναι κατάσταση σοκ και βρίσκεται υπό παρακολούθηση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

«Φαίνεται ότι ο Ζαν Μπατίστ και η Τζέσικα έπεσαν θύματα βαρβαρότητας. Αυτή η βαρβαρότητα που μαστίζει τον κόσμο στόχευσε και πάλι χθες έναν από εμάς και την οικογένειά του. Αυτή η βαρβαρότητα που ωθεί συνεχώς τα όρια της φρίκης έπληξε την οικογένεια των αστυνομικών, αλλά πάνω απ ' όλα τη Δημοκρατία. Η Γαλλία σήμερα για μια ακόμη φορά πενθεί»
ήταν το συγκινητικό μήνυμα της γαλλικής ομοσπονδίας αστυνομικών..

Κατά την έρευνα
στα υπάρχοντα του δράστη, αστυνομικοί εντόπισαν κατάλογο με ονόματα που πιστεύεται ότι είναι λίστα πιθανών στόχων του δράστη. Στα ονόματα συγκαταλέγονται δημόσια πρόσωπα, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι και ράπερ. Σε αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν επίσης ένα κοράνι και βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Ο νεαρός μουσουλμάνος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος πριν τρεις εβδομάδες. Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ακόμα πως ο δολοφόνος ανάρτησε βίντεο στο Facebook κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Το επίμαχο υλικό φέρεται να εικονίζει τους δύο δολοφονηθέντες καθώς και το 3χρονο παιδί τους.

Larossi Abballa, le meurtrier du couple de policiers de Magnanville.
Λαρόσι Αμπάλα

Πηγή: skai.gr