Μουσουλμάνος κληρικός: Οι γκέι μολύνουν - Να τους ξεφορτωθούμε για λόγους συμπόνιας

Ένας βρετανικής καταγωγής Σιίτης μουσουλμάνος κληρικός, ο οποίος περιόδευσε στις αρχές του έτους το Ορλάντο όπου έγινε η αιματηρή επίθεση σε γκέι κλαμπ, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Αυστραλία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να επανεξετάσει επειγόντως τη βίζα του.

Ο Φαρούκ Σεκαλεσφάρ είχε δώσει μια σειρά διαλέξεων σε ισλαμικό κέντρο στο Σίδνεϊ με αντικείμενο «την πνευματικότητα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού».

Ο Σεκαλεσφάρ είχε αναφέρει σε μια διάλεξή του στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ το 2013 ότι «σε μια Ισλαμική κοινωνία, για τους γκέι που διέπραξαν σοδομισμό θα πρέπει να εκτελείται η θανατική ποινή».

«Να τον ξεφορτωθούμε τώρα (σ.σ έναν ομοφυλόφιλο) για λόγους συμπόνιας, γιατί μολύνει την κοινωνία» δηλώνει σε βίντεο ο κληρικός.

Πάντως, παρότι ο Σιίτης είχε περιοδεύσει στο Ορλάντο, δεν υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσής του με τον Ματίν, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ 49 ανθρώπους τηβν Κυριακή.

Ο Φαρούκ Σεκαλεσφάρ δήλωσε στο Reuters ότι καταδικάζει την επίθεση στο Ορλάντο ως μια «βάρβαρη τρομοκρατική πράξη που ήταν σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται» και εξέφρασε τα «απόλυτα, ειλικρινή του συλλυπητήρια» στους φίλους και τις οικογένειες των θυμάτων.

Υποστήριξε δε ότι ήταν δική του απόφαση να φύγει από την Αυστραλία, και δεν τού ζητήθηκε από την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ, τόνισε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι έχει «μηδενική ανοχή για τους ανθρώπους που έρχονται στην Αυστραλία και κηρύττουν το μίσος» και ότι η κυβέρνησή του επανεξέταζε τη βίζα του κληρικού.
Πηγή: skai.gr