Ρωσία: Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται κοντά στις μάχες στο Χαλέπι της Συρίας

Την παρουσία τούρκων στρατιωτών κοντά σε σημεία μαχών στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας καταγγέλλει ουσιαστικά η Ρωσία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Ria Novosti, μαρτυρίες από κατοίκους του Χαλεπίου καταδεικνύουν την παρουσία τουρκικού προσωπικού σε μικρή απόσταση από περιοχές όπου εκτυλίσσονται μάχες.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, σύμφωνα με το οποίο ένοπλες ομάδες που αριθμούν περισσότερους από 1.000 άνδρες έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον συριακών καθεστωτικών δυνάμεων νοτιοδυτικά της πόλης.

Η επίθεση, σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, άρχισε από τη συνοικία Ανσάρι, η οποία ελέγχεται από τη μετριοπαθή αντιπολίτευση. Μάλιστα, η Μόσχα υποστηρίζει ότι περίπου 2.000 ένοπλοι από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης έχουν συγκεντρωθεί στη γειτονιά Σεΐχ Μακσούντ.

Οι ρωσικές πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να παρέμβει μονομερώς στη βόρεια Συρία εάν υπάρξει ανάγκη, όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη παραδοχή ότι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.
Πηγή: skai.gr