Πάνω από 100 πτώματα μετά από νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Σε 104 ανέρχονται τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανοιχτά της Λιβύης, αποκαλύπτοντας ένα ακόμα πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά της Μεσογείου.

Εκπρόσωπος του λιβυκού Ναυτικού δήλωσε στο Associated Press ότι 104 πτώματα έχουν εντοπιστεί στα νερά ανοιχτά της δυτικής πόλης Ζουάρα, ανεβάζοντας τον απολογισμό, από τα 85 που είχαν γίνει γνωστά έως χθες.

Οι σοροί πιστεύεται ότι προέρχονται από σκάφος που ανακαλύφθηκε την Πέμπτη και πιστεύεται ότι ανατράπηκε την Τετάρτη.

Η πηγή επισήμανε πάντως ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερος, καθώς σκάφη τέτοιου είδους συνήθως μεταφέρουν περίπου 125 άτομα.

Η νέα τραγωδία φέρνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην κεντρική Μεσόγειο σε περισσότερους από 1.000, σε διάστημα μόλις 10 ημερών, σύμφωνα με προγενέστερες εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η οδός της κεντρικής Μεσογείου, που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία έχει αναθερμανθεί καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, να επιχειρήσουν το επικίνδυνο ταξίδι.
Πηγή: skai.gr