Κλείσιμο

Νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Μία ακόμα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή φαίνεται να πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως διαρρέουν νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Βορράς αποπειράθηκε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο άγνωστου έως τώρα τύπου από την ανατολική ακτή της Κορεατικής Χερσονήσου, που βρίσκεται απέναντι από την Ιαπωνία.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη επιχειρήσει τρεις αποτυχημένες δοκιμές του πυραύλου μέσου βεληνεκούς Masudan, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να πλήξει την Ιαπωνία και την αμερικανική περιοχή του Γκουάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ημιεπίσημου νοτιοκορεατικού πρακτορείου Yonhap, ο πύραυλος που δοκιμάστηκε τα ξημερώματα φαίνεται πως εξερράγη ελάχιστη ώρα μετά την εκτόξευσή του.

Το Τόκιο είχε θέσει από τη Δευτέρα τις ένοπλες δυνάμεις του σε κατάσταση επιφυλακής, ακριβώς λόγω ανησυχιών για επικείμενη βορειοκορεατική βαλλιστική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα τους τελευταίους μήνες, μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο. Ακολούθησε η εκτόξευση ενός δορυφόρου, που πιστεύεται ότι ήταν συγκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή, και σειρά πυραυλικών δοκιμών.

Όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
Πηγή: skai.gr