Θανατική ποινή ζητούν οι ΗΠΑ για τον μακελάρη του Τσάρλστον

Τη θανατική ποινή θα ζητήσουν οι εισαγγελικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για τον λευκό μακελάρη που τον περασμένο Ιούνιο σκότωσε εννέα μαύρους πιστούς ανοίγοντας πυρ μέσα σε εκκλησία στην πόλη του Τσάρλστον. Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην αμερικανική κοινωνία.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σημείωσε πως «η φύση του εγκλήματος» και τα δεινά που προκάλεσε ο δολοφόνος οδήγησαν στην απόφαση να επιζητηθεί η εσχάτη των ποινών.

Ο 22χρονος Ντίλαν Ρουφ πιστεύεται ότι επέλεξε τα θύματά του με ρατσιστικά κίνητρα. Στα έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Ρουφ επέλεξε ως στόχους άτομα που ήταν μαύρα και ηλικιωμένα, και στη συνέχεια τους επιτέθηκε ανελέητα.

Οι εισαγγελείς σημείωσαν ακόμα ότι οι ενέργειες του Ρουφ καταδεικνύουν σοβαρή προμελέτη και σχεδιασμό. Τον Απρίλιο, ένας 21χρονος φίλος του Ρουφ δήλωσε ότι ο δράστης προετοίμαζε την επίθεση επί έξι μήνες και ήθελε να αρχίσει έναν φυλετικό πόλεμο στις ΗΠΑ.

Ο δράστης βρισκόταν στην εκκλησία επί περίπου μία ώρα πριν δολοφονήσει τους μαύρους πιστούς, συμμετέχοντας μαζί τους σε ομάδα μελέτης της Βίβλου.

Αντιμετωπίζει 33 κατηγορίες για αδικήματα που περιλαμβάνουν και εγκλήματα μίσους.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, οι οικογένειες ορισμένων εκ των εννέα θυμάτων δεν θέλουν τη θανάτωση του Ρουφ, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, ενώ αντίθετα οι συγγενείς άλλων νεκρών πιστεύουν ότι η θανατική ποινή είναι αρμόζουσα.
Πηγή: skai.gr