Η Ιαπωνία χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Ομπάμα να επισκεφθεί τη Χιροσίμα

Οι Ιάπωνες «καλωσόρισαν» την απόφαση του προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει σε μια ιστορική επίσκεψη στη Χιροσίμα, την πρώτη πόλη θύμα της ατομικής βόμβας. Μάλιστα πολλοί Ιάπωνες δήλωσαν ότι δεν ζητάνε τη συγγνώμη της Αμερικής.

Η χώρα εξέφρασε την χαρά της που ο πρόεδρος της Αμερικής θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του 1945, μετά την παρουσία του στην ετήσια συνάντηση της Συνόδου Κορυφής των επτά στην Ιαπωνία.

«Δεν ζω στη Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι, αλλά είναι συγκινητική πράξη και δείχνει την κατανόηση των όσων έγιναν», δήλωσε μια 74χρονη γυναίκα που σταμάτησε σε ένα μνημείο στο Τόκιο για να προσευχηθεί για τα θύματα.

Ο Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος ενεργός πρόεδρος της Αμερικανός που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, μια πόλη που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από την ατομική βόμβα των ΗΠΑ λίγο πριν τελειώσει ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος.

Περίπου 140.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη βόμβα της Χιροσίμα. 74.000 ακόμη σκοτώθηκαν στις 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι Αμερικανοί έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι.
Πηγή: skai.gr - AP