ΗΠΑ: Θανατική ποινή σε 60χρονο που σκότωσε τις ανήλικες κόρες του

Ο 60χρονος John Battaglia καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία των δύο ανήλικων παιδιών του, της 9χρονης Mary Faith και της 6χρονης Liberty τον Μάιο του 2001.

Ο άνδρας είχε χωρίσει από την μητέρα των δύο κοριτσιών ενώ η ίδια τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, καταγγέλλοντας στην αστυνομία την παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν εκδοθεί εις βάρος του πρώην συζύγου της.

Την ημέρα του φόνου τα παιδιά ήταν με τον πατέρα τους, όταν εκείνος πήρε τηλέφωνο την μητέρα, Mary Jean Pearl και της άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή. Η πρώην σύζυγος, αφού άκουσε το ηχητικό μήνυμα, τον κάλεσε και εκείνος έδωσε το ακουστικό στην 9χρονη κόρη τους. «Μαμά γιατί θέλεις ο μπαμπάς να μπει στη φυλακή;», ακούστηκε η μικρή να ρωτά την μητέρα της και στη συνέχεια η 9χρονη φώναζε: «Όχι μπαμπά, σε παρακαλώ όχι, μην το κάνεις».

Ο δολοφόνος πυροβόλησε σκοτώνοντας εν ψυχρώ τα δύο παιδάκια ενώ η μητέρα τους άκουγε τις κραυγές από τους πυροβολισμούς.

Η αστυνομία, φτάνοντας στο διαμέρισμα, είδε τις δύο αδελφούλες νεκρές, με πολλαπλά τραύματα από τους πυροβολισμούς. Ο δολοφόνος, ατάραχος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, πήγε σε μπαρ με την φίλη του και στη συνέχεια… έκανε τατουάζ αναμνηστικό για τα παιδιά του! Στο συγκεκριμένο σημείο τον εντόπισε η αστυνομία και τον συνέλαβε.

Στον Battaglia επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας με απόφασή του την επανέφερε το 1976. Η εκτέλεση του θανατοποινίτη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου, αλλά την τελευταία στιγμή οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση και δήλωσαν ότι δεν θα έπρεπε να επιβληθεί η ανώτατη των ποινών στον πελάτη τους καθώς πάσχει από διπολική διαταραχή.

Πηγή: skai.gr