Οκτώ ημέρες κράτηση για τον αεροπειρατή της Κύπρου

Την 8ήμερη κράτηση του αεροπειρατή που χθες Τρίτη κατέλαβε αεροπλάνο της αιγυπτιακής Egypt Air υπό την απειλή ψεύτικης βόμβας και στη συνέχεια το οδήγησε στην Κύπρο διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 59χρονος δράστης από την Αίγυπτο, ονόματι Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά, παραδέχτηκε τις ενέργειές του, ενώ διάφοροι ισχυρισμοί που έχει κάνει όσον αφορά τα κίνητρά του θα εξεταστούν.

Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα Ανδρέα Λαμπριανού, μετά τη σύλληψή του ο κ. Μουσταφά άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Τι να κάνει κάποιος όταν δεν έχει δει τη σύζυγό του και τα παιδιά του για 24 χρόνια και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν τον αφήνει».

Ο δράστης δεν μίλησε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ενώ φεύγοντας συνοδεία αστυνομικών έκανε το σημάδι της νίκης με τα χέρια του. Κατά την 8ήμερη κράτηση οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες ώστε να σχηματιστεί καλύτερη εικόνα σχετικά με τις προθέσεις του αεροπειρατή.

Ο 59χρονος είχε αρχικά δηλώσει ότι ήθελε να μιλήσει στην πρώην σύζυγό του, που κατοικεί στην περιοχή της Λάρνακας, όμως στη συνέχεια, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ζήτησε και την απελευθέρωση γυναικών πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται σε αιγυπτιακές φυλακές, δίνοντας πολιτική διάσταση στην όλη υπόθεση.

Η αεροπειρατεία είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς ο 59χρονος συνελήφθη και όλοι οι 72 επιβαίνοντες αφέθηκαν ελεύθεροι σώοι και υγιείς.

Συνολικά, ο 59χρονος αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες. Οι κατηγορίες σε βάρος του, μεταξύ άλλων, αφορούν πειρατεία, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, απαγωγή προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απειλή βιαιοπραγίας, απόπειρα πρόκληση σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί καταπολεμήσεις της τρομοκρατίας.
Πηγή: skai.gr