Πακιστάν: Tουλάχιστον 65 νεκροί και 300 τραυματίες από την επίθεση

Στους 65 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ τουλάχιστον 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ της Λαχόρης. 

H βόμβα φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε δίπλα σε κούνιες που έπαιζαν παιδιά. Από τους 300 τραυματίες, τουλάχιστον 50 είναι παιδιά, ενώ οι πακιστανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς δεκάδες εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα γειτονικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες. 

Μέχρι στιγμής
καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δράστες στόχευαν τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν που γιόρταζε το Πάσχα.

lahore4.jpeg

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες στις οποίες δεκάδες γυναίκες και παιδιά μεταφέρονται σε ασθενοφόρα. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ταξί ή ακόμη και με δίτροχα ρίκσο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχόρης για να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά
μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Οι αρχές του Πουντζάμπ διέταξαν να κλείσουν όλα τα δημόσια πάρκα και ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος στην επαρχία. Τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν και οι δρόμοι της Λαχόρης ερήμωσαν.

Στην περιοχή του πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με οργισμένους συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr