Κλείσιμο

Ηλεκτροσόκ είχε υποστεί ο ιταλός φοιτητής που δολοφονήθηκε στο Κάιρο

Ίχνη ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και άγριων βασανιστηρίων εντόπισαν οι αιγύπτιοι ιατροδικαστές στη σορό του ιταλού φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στις αρχές Φεβρουαρίου στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Κατά τη νεκροτομή στη σορό του 28χρονου Τζούλιο Ρετζένι οι ιατροδικαστές εντόπισαν επίσης εγκεφαλική αιμορραγία, επτά σπασμένα πλευρά, πληγές από αιχμηρό όργανο – ενδεχομένως ξυράφι – και τραύματα σε όλο το σώμα, ευρήματα που καταδεικνύουν ότι ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε άγρια, κατά πάσα πιθανότητα με ραβδί, γροθιές και κλοτσιές, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Ρετζένι, διδακτορικός φοιτητής του βρετανικού πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ, ερευνούσε τα ανεξάρτητα εργατικά συνδικάτα στην Αίγυπτο και φέρεται ότι είχε γράψει άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Η αρθρογραφία του Ρετζένι πυροδότησε φήμες ότι απήχθη και σκοτώθηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αιγύπτου ωστόσο έχουν απορρίψει κατηγορηματικά αυτές τις εικασίες.

Ο 28χρονος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ πήγαινε να συναντήσει έναν φίλο του. Το πτώμα του εντοπίστηκε ημίγυμνο σε δρόμο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας 10 ημέρες αργότερα.

Ο Ρετζένι κηδεύτηκε την Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φιουμιτσέλο της Ιταλίας, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι διαμήνυσε για άλλη μια φορά ότι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Η Ρώμη έχει στείλει ερευνητές στο Κάιρο ώστε να υποστηρίξουν τις αιγυπτιακές Αρχές στη διαλεύκανση του εγκλήματος.
Πηγή: skai.gr