Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην Τυνησία

Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα κύρηξαν οι αρχές της Τυνησίας σε όλη την χώρα, έπειτα από πολλές ημέρες μιας κοινωνικής αναταραχής που ξεκίνησε από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθεί σε πολλές πόλεις της, με λεηλασίες και καταστροφές σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτίρια. 

Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα, διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι αρχές είχαν απευθύνει προηγουμένως έκκληση για ηρεμία, καθώς η αμφισβήτηση συνεχίζεται και 16 πρόσωπα έχουν συλληφθεί για καταστροφές σε μια λαϊκή συνοικία σε δυτικό προάστιο της Τύνιδας.

Πέντε χρόνια μετά την επανάσταση του 2011, το κίνημα εναντίον της φτώχειας και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο ξεκίνησε από τη φτωχή περιφέρεια Κασρίν (κεντρική Τυνησία) μετά το θάνατο ενός νεαρού ανέργου το περασμένο Σάββατο, έχει ήδη επεκταθεί σε πολλές πόλεις.
Πηγή: Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο/ Reuters