«Όχι» στα όρια υποδοχής προσφύγων από τον αυστριακό καγκελάριο

Απορρίπτει εκ νέου ο Βέρνερ Φάινμαν την πρόταση για ανώτερα όρια στον αριθμό των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στην Αυστρία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για γενικεύσεις μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, τόνισε πως οι «ρατσιστές» δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι μία αδικία όπως αυτή που συνέβη στην Κολωνία, αποδεικνύει την ορθότητα των δικών τους θέσεων.

Ο κ. Φάινμαν υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη να προστατευτούν οι πρόσφυγες από το να συγκρίνονται με εκείνους οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή έχουν εγκληματική δραστηριότητα.

«Στην Αυστρία λαμβάνεται σοβαρά υπόψει όχι μόνον το Κράτος Δικαίου αλλά υπάρχει επίσης μία καρδιά για εκείνους που αναγκάζονται σε φυγή εξαιτίας πολέμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αυστριακός καγκελάριος.

Μία μείωση του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης ασύλου δεν θα συμβεί με έντονες συνθηματολογίες, αλλά με την εξάλειψη των αιτίων της φυγής των ανθρώπων, υπογράμμισε ο Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας πως απαιτείται και μία ανάλογη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ενωσης, όπως επίσης μία επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών.
Πηγή: skai.gr