Συρία: Τζιχαντιστής εκτέλεσε την ίδια του τη μητέρα

Την ίδια του τη μητέρα εκτέλεσε δημοσίως ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, επειδή τον παρότρυνε να εγκαταλείψει την οργάνωση, όμως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο 20χρονος αλί Σακρ φέρεται να πυροβόλησε την 45χρονη μητέρα του έξω από το ταχυδρομείο της βορειοανατολικής πόλης Ράκα, της de facto πρωτεύουσας του ISIS στη Συρία.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον υιό της πως το Ισλαμικό Κράτος θα «εξοντωθεί» στη σύγκρουση με την πολυεθνική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, και του ζήτησε να απομακρυνθεί από τη Ράκα μαζί της.

Ο νεαρός όμως ενημέρωσε τους ανωτέρους του, οι οποίοι και διέταξαν τη θανάτωσή της.

Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν ανέχεται αποστασίες ή εσωτερικές αμφισβητήσεις, επιβάλλοντας συχνά αυστηρές ποινές ακόμα και σε μέλη ή υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, έως τις 29 Δεκεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος είχε εκτελέσει περισσότερους από 2.000 αμάχους από τότε που κήρυξε τη σύσταση του «χαλιφάτου» του στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ, πριν από περίπου 18 μήνες.

Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που εκτελέστηκαν λόγω ομοφυλοφιλίας, για μαγεία και για αποστασία.

Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές. Οι πληροφορίες που μεταδίδει δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Πηγή: skai.gr