Περισσότερες επιθέσεις φέρεται να ετοίμαζαν οι δράστες στο Σαν Μπερναντίνο

Όλο και περισσότερο πεπεισμένες πως οι δύο δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις είναι οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανική κυβερνητική πηγή, λίγες ώρες πριν το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το περιστατικό (3:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος).

Μία από τις βασικές ενδείξεις που έχει οδηγήσει τις Αρχές σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός όπλων που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα βέβαιοι για τους στόχους που θα χτυπούσαν οι δύο δράστες, σύμφωνα με την πηγή του Reuters, ενώ οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να είναι προβληματισμένες και για τον στόχο που επέλεξαν οι ένοπλοι την Τετάρτη, όταν επιτέθηκαν σε εορταστική εκδήλωση δημοσίων υπαλλήλων της τοπικής κομητείας.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά τους και 21 άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι δράστες, το ζευγάρι Σιέντ Φαρούκ και Τασφίν Μαλίκ, 28 και 29 ετών, σκοτώθηκαν λίγες ώρες αργότερα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με πάνοπλους αστυνομικούς.

Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως υπόθεση τρομοκρατίας, ενώ πριν από λίγες μέρες υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Μαλίκ ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μέσω του λογαριασμού της στο Facebook λίγη ώρα πριν την αιματοχυσία.

Σε ηχητικό μήνυμά του το ISIS έχει χαρακτηρίσει τους δύο δράστες ως «στρατιώτες» του «χαλιφάτου» που έχει κηρύξει, όμως έως τώρα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί απτές αποδείξεις για σύνδεση των δολοφόνων με τους τζιχαντιστές, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμπνεύστηκαν από το ακραίο μήνυμά τους.

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, το FBI έχει εστιάσει τον άνθρωπο που πιστεύεται ότι παρείχε τα όπλα στο ζευγάρι, αν και η πηγή του Reuters ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τον συνδέουν με τρομοκρατία.
Πηγή: skai.gr