Κλείσιμο

CNN: Στη Συρία ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν πλέον με τη λογική ότι ο καταζητούμενος για τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έχει διαφύγει στη Συρία, σύμφωνα με πηγή κοντά στις έρευνες αλλά και άλλη, μέσα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που επικαλείται το CNN.

Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει τον Αμπντεσλάμ ως έναν εκ των υπόπτων και έχουν αρχίσει να τον αναζητούν σχεδόν αμέσως μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει απόλυτα ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του Αμπντεσλάμ, αλλά ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, δήλωσε ότι πιθανώς ήταν εκείνος που άφησε με το αυτοκίνητο τους βομβιστές αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς και μετά ο ίδιος συνέχισε σε άλλη γειτονιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, ανέφερε ο Εισαγγελέας, έχουν βρεθεί μέσα σε ένα εκ των οχημάτων που συνδέονται με τις επιθέσεις. 

Η πιθανότητα ο Αμντεσλάμ να έχει ξεφύγει από τις αρχές, επανήλθε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος ενός γνωστού του, του Αλι Ουλκάντι, ότι δηλαδή ο πελάτης του είχε πάρει τον Αμπντεσλάμ και έναν φίλο με το αυτοκίνητό του από στάση του μετρό στα προάστια των Βρυξελλών, την επομένη των χτυπημάτων. 

Πηγή: skai.gr