Κλείσιμο

Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες στο μακελειό στο Κολοράντο Σπρινγκς

Βαρύς είναι τελικά ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε κλινική όπου γίνονται και εκτρώσεις στο Κολοράντο Σπρινγκς των Ηνωμένων Πολιτειών

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι,ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, έπεσαν νεκροί από τα πυρά του δράστη, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο μόνο για 11 τραυματίες.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πέντε αστυνομικών. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο δράστης, ο οποίος ταμπουρώθηκε μέσα στην κλινική, αντήλλαξε δεκάδες πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς, όμως τελικά παραδόθηκε μετά από πέντε ώρες πολιορκίας, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Κολοράντο.

Το κτήριο της κλινικής ελέγχεται εξονυχιστικά από πυροτεχνουργούς, καθώς ο δράστης άφησε πίσω του σάκους και άλλα ύποπτα αντικείμενα, και θα πρέπει να διαπιστωθεί αν πρόκειται για παγίδες με εκρηκτικά.

Τα έως τώρα ευρήματα δείχνουν πως ο ένοπλος έδρασε μόνος του. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αν και δύο τοπικές εφημερίδες μεταδίδουν ότι ονομάζεται Ρόμπερτ Λούις Ντίαρ.

Η Αστυνομία έως τώρα δεν έχει τοποθετηθεί όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχει αποσαφηνιστεί ότι η κλινική ήταν προεπιλεγμένος στόχος. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια σύνδεση της επίθεσης με την παροχή αμβλώσεων στην κλινική, η οποία ανήκει στην οργάνωση Planned Parenthood.

Το τελευταίο διάστημα η Planned Parenthood, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε θέματα σεξουαλικής υγείας, έχει κατηγορηθεί ψευδώς πως εμπορεύεται κερδοσκοπικά τα όργανα εμβρύων, καταγγελία που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση οργανώσεων της συντηρητικής δεξιάς στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση παραμένει ένα διαιρετικό ζήτημα.

Τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι σε κλινικές αμβλώσεων έχουν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από το 1977, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Εκτρώσεων. Το τελευταίο φονικό έλαβε χώρα το 2009 στο Κάνσας όταν ένας γιατρός πυροβολήθηκε μέσα σε εκκλησία στην πόλη της Γουίτσιτα.
Πηγή: skai.gr