Μόσχα: Οι Τούρκοι είπαν ότι δεν μπορούν να μας δώσουν υλικό από την κατάρριψη

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ενημέρωσαν τον ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο πως δεν μπορούν να του δώσουν οποιοδήποτε υλικό σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά καταδιωκτικά, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε πως ο ρωσικός στρατός διακόπτει κάθε συνεργασία με την τουρκική πλευρά.

Σε ό,τι αφορά την κατάρριψη του μαχητικού, ο κ. Κονασένκοφ τόνισε πως  οι «τρομοκρατικές» ομάδες που δρούσαν στην περιοχή όπου συνετρίβη το Σουχόι έχουν «καταστραφεί». Ένας από τους ρώσους χειριστές του αεροσκάφους σκοτώθηκε από πυρά τουρκομάνων ανταρτών που ελέγχουν τη συγκεκριμένη ζώνη, ενώ ο δεύτερος διασώθηκε από σύρους στρατιώτες.

«Μόλις ο πιλότος μας ήταν ασφαλής, ρωσικά βομβαρδιστικά και πυροβολικό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μαζικά χτυπήματα στην εν λόγω περιοχή. Τρομοκράτες και άλλες μυστηριώδεις ομάδες που δρούσαν στην περιοχή καταστράφηκαν», είπε.

Μιλώντας μία μέρα μετά την άγνωστης προέλευσης αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία, η οποία – σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης – κατέστρεψε τουρκικό κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, ο ρώσος αξιωματούχος είπε ότι η ρωσική Αεροπορία ελέγχει όλες τις μεγάλες οδούς ανεφοδιασμού των ανταρτών με πολεμικό υλικό.

Τέλος, ο κ. Κονασένκοφ είπε πως οι συστοιχία των υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αποφάσισε να στείλει η Μόσχα στη βάση της στη Συρία μετά την κατάρριψη έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Πηγή: skai.gr