Τριπλασιάστηκαν οι αναζητήσεις για κατάταξη στον γαλλικό στρατό μετά το Παρίσι

Ο αριθμός των ανθρώπων που εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταταγούν στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις έχει τριπλασιαστεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή, προκαλώντας το θάνατο 129 ανθρώπων.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde, ο εκπρόσωπος του στρατού για θέματα στρατολόγησης δήλωσε πως οι αναζητήσεις στο επίσημο σάιτ των ενόπλων δυνάμεων αυξήθηκαν σε 1.500 ανά ημέρα, από 500 που ήταν μέχρι πρότινος. Πρόκειται για ένα «τελείως νέο φαινόμενο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ερίκ ντε Λαπρέσλ.

Προσέθεσε ότι οι αιτήσεις έχουν επίσης αυξηθεί, από το επίπεδο των 150 ανά ημέρα όπου είχαν πάει μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo τον Ιανουάριο.

Τα γαλλικά στρατεύματα, που επικεντρώνουν πλέον την προσοχή τους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, αριθμούν σχεδόν 112.000 ένστολους και περισσότερους από 8.000 πολιτικούς υπαλλήλους.

Πριν τις επιθέσεις, η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε να καταργήσει 9.000 θέσεις εργασίας στο στρατό, κίνηση που τώρα έχει μπει στον «πάγο».
Πηγή: skai.gr