ΙΚ: Φωτό με τον υποτιθέμενο πυροκροτητή της βόμβας που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος

Φωτογραφία με τον πυροκροτητή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που υποτίθεται ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, με 224 επιβαίνοντες τον περασμένο μήνα στη χερσόνησο του Σινά, δημοσίευσε το ΙΚ στο περιοδικό της οργάνωσης Dabiq. Στην επίμαχη φωτογραφία απεικονίζεται ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού, μια μικρή συσκευή που μοιάζει με πυροκροτητή και ένας διακόπτης.

Το ΙΚ δημοσίευσε επίσης φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε επιβάτες του αεροσκάφους «οι οποίες οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».



Όπως ισχυρίζεται η ισλαμιστική οργάνωση, οι άνθρωποι που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό κατάφεραν να εκμεταλλευθούν ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σάρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την οργάνωση αρχικά σκόπευαν να καταρρίψουν κάποιο αεροσκάφος που άνηκε σε χώρα που συμμετέχει στη συμμαχία των ΗΠΑ που βομβαρδίζει στόχους σε Συρία και Ιράκ, αλλά άλλαξε τα σχέδια της όταν η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

«Οι διχασμένοι Σταυροφόροι της Ανατολής και της Δύσης νόμιζαν ότι θα ήταν ασφαλείς στα αεροσκάφη τους καθώς με δειλία βομβαρδίζουν τους Μουσουλμάνους του Χαλιφάτου... Πήραμε εκδίκηση από εκείνους που ένιωθαν ασφαλείς» αναφέρουν ακόμη οι εξτρεμιστές.



Επίσης, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν δύο ακόμη ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε, τις σορούς τους με τον τίτλο «εκτελέστηκαν». «Eκτελέστηκαν αφότου εγκαταλείφθηκαν από τα άπιστα έθνη και οργανώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα των Ισλαμιστών σε μια από τις φωτογραφίες.

Hostages seized by Isis

Οκτώ άτομα που φέρονται να είναι μέλη του ΙΚ, και είχαν ως στόχο να μεταβούν στη Γερμανία, συνέλαβε στο μεταξύ την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης η τουρκική αστυνομία στον απόηχο της χθεσινής κατάστασης συναγερμού στο Ανόβερο με τη ματαίωση του φιλικού της εθνικής της χώρας με την Ολλανδία.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, με δύο νεκρούς και επτά συλλήψεις ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας Σεν Ντενί, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πληροφορία για το αν ανάμεσα στους τρομοκράτες βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.


Πηγή: skai.gr