Κούρδοι: Το μακελειό στο Παρίσι αφύπνισε τη Δύση

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ιρακινο-κουρδικών δυνάμεων, Mασρούρ Μπαρζανί, δήλωσε στο BBC ότι η ομάδα Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να ηττηθεί μέσα σε λίγους μήνες, αν η διεθνής κοινότητα εστίαζε εκεί την προσοχή της.

O Μπαρζανί επισήμανει ότι το ΙΚ εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ και είπε ότι παρά τις αντιξοότητες το ΙΚ δεν έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι θα παρακινήσουν τις δυτικές δυνάμεις να εμπλακούν περισσότερο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι το ΙΚ έχει αποδυναμωθεί. Μπορεί να χάσει κάποιο έδαφος εδώ και εκεί, αλλά να τρομοκρατήσουν βέβαια που χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους» και πρόσθεσε «πιθανότατα μετά από τα πλήγματα που υπέστησαν αλλάζουν την τακτική τους».

Ο κ. Μπαρζανί, δήλωσε ότι εάν οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να στείλουν στρατεύματα εδάφους στη Συρία, θα πρέπει να στηρίξουν περισσότερο τις Κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ και στη Συρία οι οποίες είχαν επιτυχία εναντίον των αγωνιστών.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι Κούρδοι ήταν απρόθυμοι να προχωρήσουν σε εδάφη που δεν θεωρούν δικά τους.
Πηγή: skai.gr