Κλείσιμο

Συρία: «Έγινε κομμάτια» ο τζιχαντιστής Τζον

Η επιδρομή κατά του «τζιχαντιστή Τζον» που εξαπέλυσαν μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη τη νύχτα της Πέμπτης στη πόλη Ράκα της Συρίας φαίνεται να βρήκε το στόχο της. «Είμαστε 'αρκετά σίγουροι' ότι σκοτώσαμε αυτόν που θέλαμε να σκοτώσουμε», δήλωσε από την Βαγδάτη ο Αμερικανός σμήναρχος Στηβ Γουάρεν, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Πεντάγωνο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Νωρίτερα, και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για Βρετανό τζιχαντιστή που «έγινε κομματάκια», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Ο «τζιχαντιστής Τζον», κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουαζί , ήταν γόνος εύπορης οικογένειας του δυτικού Λονδίνου, με πτυχίο Πληροφορικής. Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες το 2012 ο Εμουαζί μετέβη στη Συρία και λίγες εβδομάδες μετά προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος, πρωτοστατώντας σε πολλούς αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων για λογαριασμό του ΙΚ.

«Ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τέσσερα μέλη του Ισλαμικού κράτους, συμπεριλαμβανομένου και ενός Βρετανού τζιχαντιστή, χτυπήθηκε από αμερικανικούς πυραύλους έξω από ένα διοικητικό κτίριο της Ράκα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ραμί Αμπουλραμάν , διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο παράρτημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή: Πηγή: Reuters / Γαλλικό Πρακτορείο - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας