Η Γερμανία μελετά το ενδεχόμενο κατάργησης των φοροαπαλλαγών στα πετρελαιοκίνητα οχήματα

Η γερμανίδα υπουργός περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς δήλωσε την Πέμπτη ότι ίσως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις φοροαπαλλαγές στα πετρελαιοκίνητα αυτοκινήτα και, αντί για αυτά, να προωθήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Αυτή είναι μία ιδέα την οποία οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπ΄όψιν μας» είπε η Χέντριξ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε επιπλέον να αυξήσει τη φορολογία στα οχήματα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμου.

Η Χέντριξ ανέφερε μάλιστα ότι στόχος του Βερολίνου είναι να βγάλει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στους γερμανικούς δρόμους ως το 2020 .

«Αν πραγματικά θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το στόχο, οφείλουμε να κάνουμε πραγματικά κάτι» τόνισε η Χέντρικς,  μέλος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κυβερνητικού εταίρου του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Μέρκελ.

Η Χέντρικς και ο υπουργός Οικονομικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ έχουν ήδη ζητήσει τη δημιουργία μίας υποχρεωτικής ποσόστωσης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με την Χέντρικς να καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει κίνητρα για την αγορά τέτοιου είδους οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, η Volkswagen, παραδέχτηκε τον προηγούμενο μήνα πως είχε εγκαταστήσει λειτουργικό πρόγραμμα στους κινητήρες πετρελαίου των οχημάτων της, προκειμένου να εξαπατήσει τις αμερικανικές αρχές, σχετικά με το πραγματικό επίπεδο εκπομπής αερίων.
Πηγή: skai.gr