Κοντά σε «happy end» η εξαγορά της Time Warner

Η συμφωνία εξαγοράς της Time Warner από την Charter άναντι του ποσού ρεκορ των 56 δισεκατομμυρίων δοαλαρίων εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της πρώτης.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μία από αυτές που αναμένεται να δημιουργήσουν ακόμη έναν πολύ ισχυρό «παίχτη» στο χώρο της καλωδιακής τηλεότρασης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τον περασμένο Απρίλιο για την Time Warner είχε καταθέσει επίσημα πρόταση και η υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία καλωδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ η Comcast. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε αρχικά εγκριθεί επίσης από το Δ.Σ της Time Warner αλλά η ρυθμιστική αρχή είχε «μπλοκάρει» ουσιαστικά τις εξελίξεις με το σκεπτικό της απόφασης να αναφέρει πως δεν είναι δυνατό να προχωρήσει μία συμφωνία με την οποία ουσιαστικά το πλεονέκτημα της Comcast στην αγορά θα γινόταν εξαιρετικά μεγάλο και πολύ δύσκολα θα διατηρούνταν οι ισορροπίες στην αγορά.

Εάν τελικώς το «deal» εγκριθεί από τις αρχές των ΗΠΑ, τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια του τιμήματος αναμένεται να δοθούν κατά 70% με την καταβολή ρευστού και κατά 30% με την παραχώρηση μετοχών από το νέο σχήμα που θα προκύψει.
Πηγή: skai.gr - Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης