Το Σεπτέμβριο κρίνεται η αποφυλάκιση του Πιστόριους

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η επιτροπή αναστολών όπου θα κριθεί το αίτημα του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για αποφυλάκισή του και μεταφορά του σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως μεταδίδουν νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πιστόριους, που εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την ανθρωποκτονία της συντρόφου Ρέβα Στέενκαμπ, ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί την προηγούμενη Παρασκευή – μετά από 10 μήνες στη φυλακή – όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής διέκοψε τη διαδικασία, λέγοντας πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την οποία καταδικάστηκε ο Πιστόριους δεν ενέχει δόλο ή πρόθεση, και συνεπώς απέφυγε πολύ βαρύτερες ποινές.

Ο αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε την Στέενκαμπ μέσα από την πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του, στην Πραιτόρια, το 2013. Κατά τη δίκη του, υποστήριξε πως νόμισε ότι η Στίνκαμπ ήταν εισβολέας, με τους κατήγορους ωστόσο να αντιτείνουν πως είχε πρόθεση και γνώση των πράξεών του.

Οι εισαγγελικές Αρχές είχαν επιδιώξει καταδίκη για φόνο, και έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, την οποία θεωρούν λάθος και επιεική. Η έφεση θα κριθεί το Νοέμβριο.
Πηγή: skai.gr