Αίγυπτος: Δυνατή έκρηξη στο Κάιρο - Τουλάχιστον πέντε τραυματίες (upd)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι (δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες) τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί έξω από το ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου. Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επισήμανε ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη. Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 6.30 (τοπική ώρα, 7.30 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το MENA, στο κτίριο έχουν σημειωθεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές.

Την επίθεση καταδίκασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί έξω από το Προξενείο της Ιταλίας στο Κάϊρο.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες του θύματος και των τραυματισμένων, καθώς και την αλληλεγγύη μας στις Κυβερνήσεις των φίλων χωρών της Αιγύπτου και της Ιταλίας.

Η βάρβαρη τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.  
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ