Τυνησία: Φωτογραφίες του τζιχαντιστή την ώρα που σκορπά το θάνατο

Φωτογραφίες του Abu Yahya Qayrawani, που φέρεται να είναι ο ένοπλος που σκότωσε 39 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 15 Βρετανών, σε παραλία της πόλης Σους την Παρασκευή δόθηκαν σήμερα Κυριακή στη δημοσιότητα. Σε κάποιες από τις φωτογραφίες ο νεαρός εμφανίζεται με το όπλο στην παραλία την ώρα που σκορπά το θάνατο, ενώ σε άλλες ποζάρει χαμογελαστός με τα όπλα πιθανότατα πριν την αιματηρή επίθεση.

Το Ισλαμικό κράτος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι «ο στρατιώτης του Χαλιφάτου, ο Abu Yahya Qayrawani, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας. Η επίθεση είχε στόχο ένα "πορνείο" και το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 40 άπιστοι». Μάλιστα, τζιχαντιστές μέσω κοινωνικών δικτύων απειλούν με νέες επιθέσεις.




Η Βρετανία προειδοποίησε τη Κυριακή για τον κίνδυνο ισλαμιστές αντάρτες να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας.

Νέες επιθέσεις ενδέχεται να εξαπολυθούν «από πρόσωπα που δεν είναι γνωστά στις αρχές και οι ενέργειες των οποίων εμπνέονται από τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία του.

«Το περιστατικό στην Τυνησία θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Λονδίνου να αντιμετωπίσει τη δηλητηριώδη, όπως την χαρακτήρισαν, ρητορική του ακραίου Ισλάμ» επισήμαναν σε άρθρα τους στον βρετανικό Τύπο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Με κάποιους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στην Τυνησία να μην έχουν εντοπιστεί ακόμη, ο αριθμός των Βρετανών που σκοτώθηκαν στην επίθεση αναμένεται να αυξηθεί.



Πηγή: skai.gr